onsdag, juli 15, 2009

Frösö Zoo del 2

Nu fortsätter vi med turen runt Frösö Zoo.
Vi började igår med att vara utomhus och där fortsätter vi idag.

Vi hade faktiskt en otrolig tur med vädret. Mörka tunga moln hängde över oss hela dagen men det blev aldrig något regn. Däremot tittade solen fram rätt ofta.
Som här på lodjuret som ligger och vilar i gräset.


En liten mysstund två lodjur emellan.

Jag har lite problem med att komma ihåg namnet på alla arter bland aporna. Ni får helt enkelt bara titta på bilderna. ;)

Men den här kan jag: Snömakak från Japan.

En lemur som bara........

....sitter och chi-chi-chillar lite.

Nu går vi in i Tropikhuset. Det var lite problematiskt att fota där. Alldeles för mycket speglingar från fönster och lampor i glaset. Men här är några bilder som blev bra.

"-Om du kliar mig i armhålan kan jag klia dig......" Visst ser det ganska skönt ut.

Det var allt för idag.
I morgon blir det lite andra bilder.
Ha det gott därute.

7 kommentarer:

Anne-Lie sa...

Lodjursgos var den helt klart härligaste bilden;-))

kristina sa...

Aror är så vackra:)
Skulle vilja ha en vacker goja i mitt hem, men de är tydligen väldigt svåra...
Hinner nog knappt med det nu.

Men vacker hade ni.
Kram

Proforma sa...

Först vill jag börja med att tacka för grattishälsningen igår. Tyckte att det var kul att skriva lite kort om vår inredning genom åren eftersom jag har en inredningsblogg. Håller med dig om att jag många gånger tänkt "hur kunde jag ha det så förskräckligt" men som du säger, det var ju inne då! Ler åt det ibland när man tittar på kort från den tiden.

Otroligt vad många djur av olika slag det är på Frösö Zoo! Jag hade ingen aning om att det var så stort. Man blir alltid så full i skratt när man ser apor, hur otroligt lika oss människor de är. Jag har en gång haft en liten schimpans sittande på armen, har t.o.m. bildbevis på det, en annan gång fick jag tillfälle att klappa en lejonunge. Sådant man kommer ihåg!
Ha en fin kväll, det som är kvar av den.
Irene

AKO sa...

Jag önskar nästan att jag hade kunnat smita med er i helgen och ha fått se alla roliga djur och annat som ni har upplevt. Jag förstår varför kameran gick varm! :D

engelsson sa...

Nämen ojj vad fint det var här hos dig..för du har väl möblerat om rejält eller minns jag fel..jag har inte kommit in på din blogg via dina inlägg på ett tag..länken funkar inte..underbara apkonster på bilderna ..o lodjuret

AnnaKK sa...

Hejsan!

Åh, så fina foton på djuren! :-) Särskilt lodjuren gillar jag!!!

Hade planer på att besöka Skånes Djurpark nångång under semestern, men nu undrar jag om det kommer att hinnas med... Vi har ju att göra här hemma från bittia till sent om dagarna nu, och snart har första semesterveckan (av tre) redan gått... Hm!?

Ha en fin dag!!! :-)

Ninni sa...

Härliga bilder! Gillar framförallt de mysiga lodjuren! Inte hade jag en aning om att Frösö Zoo var så stort och hade så många olika djur...
Kram Ninni