söndag, maj 23, 2010

Överexponerat

Överexponering är nåt jag lyckas med när jag inte alls vill det, bilder som åker i papperskorgen direkt.
I dagens Fototriss ska vi göra överexponerade bilder och det är inte alls lika lätt när man ska göra det med flit.
Vad tycker ni?
Skulle jag gjort lite mer?


Ha en fin söndag.
Fototriss.

14 kommentarer:

mimmi sa...

Jag hoppade över det tema idag :) Jag kan inte svara på det du frågar om då jag inte har så mycket erfarenhet på hur det skall se ut ;)

Anna smyger in.. sa...

Mmmm men ändå så nice...knoppar..är mitt liv..

Lairama sa...

Jag tycker det var precis lagom överexponerat.
Mittenbilden är väldigt vacker.

Tove sa...

Det gjorde du bra. Fin triss!

skogsfrun på dal sa...

Nej jag tycker inte att du har gjort "för mycket";-) Då hade nog motivet försvunnit helt. Väldigt vackert nu helt enkelt.

Karins fotoblogg sa...

Snyggt men ja, jag tycker nog att du skulle ha vågat liiite mer! :) Pröva får du se! Papperskorgen finns ju alltid tillhands om du inte blir nöjd!

Kram

AnnaKK sa...

Hej på dej! :-)

Såg att det var detta temat idag på Fototriss och var verkligen sugen på att bli med, men det har inte funnits en chans idag att hinna ta några såna foton. Men det kanske kan bli nån av de närmaste dagarna istället!? :-) För som du säger; det är en sak att av misstag få till ett överexpenorat foto (som förmodligen är helt kasst!) än att göra det medvetet så effekten blir till fotots fördel! En kul utmaning!!

Tycker du är rätt på det, och gillar ditt sista foto bäst! Du kunde nog ha gått ytterligare ett steg - det blir läckert med riktigt utbrända partier i ytterkanterna, och blomknopparna skulle nog fortfarande se fin-fina ut. :-)

Proforma - Irene sa...

Gradvis överexponering skulle jag vilja säga, från nästan inget till mycket! Jag tyckte faktsikt bäst om den sista bilden. Det går ju alltid att få till det i photoshop men det är väl fusk, kan jag tro!

Visst har det både för- och nackdelar med stor tomt. Fast den är egentligen ganska lättskött trots många rabatter, stenpartier, stora gräsmattor, trädgårdsland och fruktträd. Håller man efter från början så ger mycket ogräs upp efter ett tag. Men visst jobbar vi mycket med trädgården för det är ju ett stort intresse. En sak till och det är att mycket stress och annat rinner av en när man går där och pular.
Ha en fin måndag, här ska tydligen vädret bli mer ostadigt under veckan!

Kala sa...

Lovely light and tones.

Karin sa...

Det är roligt att experimentera lite både åt båda hållen. Fina bilder av grenarna men visst skulle kunna ha testat att exponera ännu mer...svårt att veta hur det blivit då. Men som sagt det är kul att testa :-) / Kram

LissenTo sa...

Lite fint med det ljusa i bilderna. dessutom måste det vara en smaksak också vad som är "lagomt", därför måste man pröva sig fram.

Här i lägenheten står det lite still just nu. Fast jag rensar, för varje kartong jag får upp. Kommer att ta tid med allt.
Ha det gott. Kram Lissen

Birgitta "foto CHIP" sa...

Nästan för fina för att platsa i kategorin överexponerat ;)
Ha det gott!

http://foto.rudenius.se/post/2010/05/24/Fototriss-Overexponerat.aspx

Daniela sa...

Jätte fina bilder. I vanliga fall vill man ju inte ha dom för utbrända men den här gången hade du kunnat vågat lite till :)

Jah Hollis sa...

Jag tycker temat känns lite sökt på något vis. Jag tror dina bilder gjort sig mycket bättre om de varit rätt exponerade.