onsdag, augusti 04, 2010

Dags att bege sig hemåt

När man kör efter små och krokiga landsvägar kan man få se en del vilda djur.

Som när vi kom ut ur en kurva och på långt håll kunde se att det stod en älg vid vägen.
Där stod den så lugnt, funderade nog på om den skulle korsa vägen eller inte.
Men så fick den syn på oss, som sakta rullade framåt.
Ja, då var det ingen tvekan längre. Det var dags att vända tillbaka in i den trygga skogen.Men den gick bara in en liten bit, sen ställde den sig och kikade på oss mellan kvistarna.
Så vi valde att lämna den ifred och rullade vidare hemåt.
Men så.....ute på ett fält upptäckte vi den här lille räven.
Pigg och nyfiken liten rackare, men den höll sig på ett rejält avstånd. (Därav den dåliga kvalitén på bilden)
Under en knapp timmes resa såg vi totalt sex älgar och två rävar, varav den ena bara var en liten unge.
Klicka på bilderna för att förstora.

Onsdagstema.

6 kommentarer:

Anna smyger in.. sa...

Oj..men hallå..vilken lycka att ha kameran med när konugen visar sig..och lille Mikkelräv raskade på med..så vackra bilder Kerstin..älgen bland stammarna där...mmmm

AnnaKK sa...

Det är alltid något extra när en älg ställer upp sej framför linsen. :-) Men hur ska man bära sej åt för att få rävarna att göra det!? Jag lyckas aldrig ens få syn på nån sån, tycker jag. Hade verkligen varit roligt att fått chansen på rävfoton nångång. :-)

Ja, visst är Av-läget alldeles utmärkt!? Jag förstår egentligen inte vad man ska ha M-läget till, så vida man inte vill göra en extrem under- eller överexponering... Vilket man ju kan vilja ibland!

Men på "normal-fotona" tycker jag det känns viktigare att ha koll på andra inställningar än såna som egentligen sköter sej bäst alldeles själv. Hellre lägger jag tiden på att hitta bästa bildvinkeln och fokuspunkten än fumlar med bländarratt hit och slutartid dit... <:-)

Trevlig kväll på dej!! :-)

Pialotta sa...

Vilket vildmarksäventyr Kerstin:)

Proforma - Irene sa...

Otroligt så många djur ni såg men det kanske är vanligare norröver. Fast vi hade faktiskt ett rådjur i trädgården här om dagen.

För många år sedan blev min dotter jagad av en älg. Som tur var kom en man och jagade bort den annars vet man inte vad som hänt. En annan gång var det ett stort pådrag med poliser som skulle jaga bort en älg som velat in sig i villaområdet där vi bodde då. Det slutade med att de fick skjuta den. Oj, vilken uppståndelse det var, massor av folk och t.o.m. en helikopter!
Ha en skön torsdag, Kerstin! Imorgon blir det slappardag här efter flera dagar på språng.
Kram

Sarah sa...

Hua jag hatar älgar Kerstin... Får kalla kårar när jag ser dina bilder. Men gud så fint fångat, vår natur är fantastisk! Kram och grattis i efterskott =)

Birgitta "foto CHIP" sa...

Vilken fantastisk hemåtfärd :) Mäktigt med så många älgar!