onsdag, juni 23, 2010

Malmö

Jag fortsätter att lägga upp fler bilder från trippen vi gjorde för en vecka sedan.
Nästa stopp efter Helsingborg var Malmö.
Av ingen annan anledning än att se Turning Torso på riktigt.
Det är en häftig byggnad, jag är djupt imponerad av byggnadsingenjörerna som står bakom det här konstverket.
Det stormade ordentligt när vi var där och jag kunde inte låta bli att undra över hur mycket det känns för de som bor högt upp. Intrycket jag fick är att området där Turning Torso står är nybyggt.
Än en gång imponerades jag över byggnadskonsten. Arkitekturen är betydligt roligare än den jag är van att se och färgerna på husen är snygga och tilldragande.

Titta bara på det här huset! Hur många skulle våga klä huset i vad som ser ut som stora, svarta klinkers?
Utsikten från de här husen lär nog kosta en hel del tusenlappar varje månad, men det är ett vackert område med fina planteringar och bänkar.
När man för en gångs skull är i Malmö måste ju den beryktade bron fotas förstås.

Det här huset gillar jag, lite kinesisk touch på taket och en läcker blå färg på fasaden. Dessutom har de vatten utanför som ger en rätt skön känsla.
Efter det här åkte vi till Smygehuk och bilderna därifrån kommer senare.
Ha en fin dag.

6 kommentarer:

AnnaKK sa...

Du hittade en annan bildvinkel på Torson än den jag hade när jag var i Malmö häromdagen. :-) Inser nu att jag borde ha gått ända fram till byggnaden, så jag även fått se de andra fina husen osv. Får ta och försöka göra det vid tillfälle! :-)

Stort tack för vägbeskrivningen till badhytterna i Helsingborg - ska nog kunna hitta till dem! Fast... Jag vill inte heller bada - bara fota - så vi får se om jag också lyckas planka in!? ;-)

Ha en härlig dag!!! :-)

Annika sa...

Jättekul att se dessa bilder!!
Turning Torso området verkar vara läckert!
Häftiga HUS!!!
kram!!

Nattsyrran sa...

Vilka härliga hus!!! Vi har här i västerås nybyggen nere vid hamnen där husen ser lite lika ut som dom du fotat. Kanske är dagens moderna arkitekturkonst!!!
Tjusigt!

Camillas Foto sa...

Hej Kerstin!
Kul att se Malmö genom dina ögon och kan du tänka dig, jag har fortfarande inte besökt området kring Turning Torso fast att jag bor så nära. I sommar ska jag åka dit!

Ha det bra
Kram

Proforma - Irene sa...

Jag är lite inne på att ta en sväng ner till Malmö på semestern. Jag vill gärna se Turning Torso på nära håll... och området runt omkring som ser fint ut! Vi får väl se. Bron har jag åkte några gånger när vi skulle till Köpenhamn.
Ha en fin torsdag!

Anna of Dallas sa...

Visst är väl Turning Torso otroligt fin att fotografera. Och bron är också jättefin, men jag gillar ju broar av alla de slag. Det är kul att du du har fått se så mycket fint där nere i Skåne. Smyge, där bor min morbror.