måndag, augusti 18, 2008

Blåbär i skogen





Med stor förväntan drog vi till skogs igår. Jag med kameran i beredskap och maken med bärplockaren. Vi hann bara gå en liten bit så upptäckte jag några bär. Kastar mig över dem både för att äta och att fota. :) Vi går en liten bit till och samma sak händer igen. Nu har jag ena handen full med blåbär och ska ta ett kort när solen faller genom träden rätt ner på min fulla hand. Då dör kameran!! Ja, just ja, man ska visst ladda batterierna också! Men tänker jag, då kan jag ju vara underhållande sällskap till maken istället. Pyttsan! Hinner mellan varje bärsäsong glömma att han i skogen far iväg som en avlöning på krogen. Så där står jag, ensam, utan batterier, vad göra? För att överleva så gör jag som Mors lilla Olle, jag äter blåbär. Har ju ingen hink, den har maken, så munnen är ju enda alternativet att stoppa blåbären i. Men gissa om de är goda. :)
Under tiden söker jag den flyende maken men han står inte att finna. Men tiden går, strumpan hasar ner och lägger sig som en knöl under foten i stöveln och det är varmt. Myggorna har hittat mig och det är mer än vad maken lyckats med. ;) Efter ca 40 min (!) har han upptäckt att jag inte är med. Över nejden hör jag mitt namn ropas. Då har jag redan gett upp och gått och satt mig vid bilen. Så då är det bara att trava tillbaka till den förrymde medan strumpan än en gång hasar ner och lägger sig som en knöl under foten. Suck...
När vi äntligen hittat igen varann kan jag visa honom ett ställe med mycket blåbär, han säger själv att det var hittills det bästa stället. Tänk om han gått med mig hela tiden. ;)
Nästa säsong blir det förmodligen strypkoppel på honom. Och bättre strumpor och laddade batterier för min del.

12 kommentarer:

Fred sa...

Men du, vikken snygg kille du fotat !
Bären va rätt fina också.

/Gubben

Kerstin sa...

Fred: Den snyggaste killen jag vet. :)

Lilla jag sa...

hahaha, underhållning!
Hur var det nu jag sa igen, kamera eller GPS? Vad var bäst? :P

Kerstin sa...

Linda-Marie: Jag klarade mig bra. Hittade ju tillbaka till bilen. :) Låt se nåt nytt inlägg på din blogg nu.
Kram

Anonym sa...

Mums vad gott med blåbär :)

Kerstin sa...

Ljuvligt hemma: Visst är det gott. Hjortron i all ära men jag sätter blåbären först. Paj, sylt o kakor. Det går ju att göra vad som helst med dem och de är så goda att äta direkt från skogen. :)

Annika sa...

Hej Kerstin! Vilken mysig blogg du har!! tack för ditt besök på min blogg idag!
Mysigt med alla blåbär. Tyckte att det var dåligt med blåbär i Österbotten iår. Kanske är dert bättre i Västerbotten.

Hälsningar Annika

Kerstin sa...

Annika: Vi var bara på ett ställe och det ligger vid ett elljusspår så jag tror det var nog rätt många som varit där och plockat redan. Men det verkar inte vara ont om blåbären i alla fall. Du är hjärtligt välkommen tillbaka till bloggen.
Ha det gott

Proforma sa...

Ja, det kan vara mödosamt att vara ute i skogen. Och det där med att ladda batterierna... så lätt att glömma och alltid när man ska ta just DET kortet.

Vi plockade mycket bär förr och även trattisar, numera väldigt sällan. Det finns inte så mycket här omkring.

Camilla Alvén sa...

Underhållande läsning, verkar vara bra fart i din man!!! Det där med att strumporna alltid halkar ner i gummistövlarna är så irriterande, det händer jämt mig när jag är ute och fotar.
Ha det bra
Camilla

Vardagstugg sa...

såg riktigt gott ut! hade blåbär hemma som jag fått av en bekant och de blev lite blåbärsmuffins av dem! =)

Trevlig kväll!

Annelie

mia dh sa...

Å vad roligt att du hoppat på med en egen blogg, har allt noterat dina flitiga kommentarer hos mig och självklart har jag undrat vem du är. Här kommer jag att hänga ofta, umeå är favoritstaden och jag har redan gått igenom alla dina fina foton. Ha en härlig dag.