onsdag, december 31, 2008

Ordlos Onsdag - Gott Nytt

Här hittar du fler bidrag.

tisdag, december 30, 2008

Tisdagstema: Nyårslöfte

I dagens tisdagstema ska vi illustrera vårt nyårslöfte. Jag avger aldrig några nyårslöften men ska jag vara med i tisdagstemat så får jag göra ett litet avsteg. Jag lovar att bli bättre på att ta dagliga promenader!! Så. Nu är det gjort. ;) Men kommer jag att använda dessa tillbehör? Nja, jag tror att de får fortsätta vila sig mot väggen ett tag till. Kanske kommer jag att ändra mig i den frågan. Den som lever får se. ;)



Vill du se andras nyårslöften ska du titta här.
Ha det gott därute.

måndag, december 29, 2008

Slalom

Jag har fått låna ett objektiv av dottern och igår åkte jag ut och testade det. Jag styrde kosan mot slalombacken som finns här i stan. Det är ingen stor backe men tillräckligt för att folk ska kunna stilla sitt behov av att susa nerför den vita backen. Objektivet är verkligen bra, man kan fånga upp motiv från långt håll, men jag skulle ha haft stativet med mig. Många av bilderna blev suddiga men en del lyckades i alla fall. Det hann börja skymma när jag kom dit så himlen har fått en läcker färg.





Tilläggas bör att jag åker inte själv. Jag vill leva ett tag till. ;)
Ha det gott därute.

söndag, december 28, 2008

Foto-triss kroppsdelar

I dagens foto-triss får vi välja ett av tre "gamla" triss. Jag valde kroppsdelar. Förra gången jag visade kroppsdelar valde jag bilder på barnbarnet. Idag väljer jag en av katterna. Får jag presentera Busters....

...öra.....
...hans ben....

... och hans tass som han lite kaxigt hänger ut över en avsats ute på "deras" altan. ;)

Ha det gott därute.

lördag, december 27, 2008

Fredagsfärger - Svart och vit

Fredagsfärger kom lite sent den här veckan men bättre sent än aldrig. :)
Färgerna ska vara svart och vit och så här blev det hos mig.

Förklaring till bilden: Eftersom vi har katter vill vi att de ska kunna vara ute men utan att springa runt och kissa över hela kvarteret. Vår lösning blev att näta in hela altanen på baksidan och där har de möjlighet att sitta på alla möjliga höjder och spana ut över nejden. Fotot togs nån dag innan julafton när vi fick rätt mycket snö och det här är alltså hönsnätet som har fångat upp snö.
Här hittar du fler som vill visa sina svarta och vita bilder.
Ha det gott därute.

Fredagsfoto - Ljus

En ny fotoutmaning har dragits igång av Åsa och den heter Fredagsfoto.
Temat idag ska vara ljus och då väljer jag bilden jag tog under promenaden idag. Solnedgången var jättefin men naturligtvis hann jag bara ta ett kort av den för sen var batteriet slut. Men jag är rätt nöjd med den enda bilden i alla fall.

Ha det gott därute.

fredag, december 26, 2008

Juldagen

Igår var det så här vackert utanför oss. Tre minusgrader och ett vackert ljus på himlen. Vi bestämde oss då för att vi idag skulle fara till sjön där vi gifte oss och fota en hel massa bilder på alla vackra snötyngda träd. Men i morse när man vinklade upp persiennen var det inte lika vackert längre. Med fyra plusgrader har all snö rasat av träden. Typiskt!!
Men vi ska ut i alla fall och jag hoppas att det blir fina foton i alla fall.
Ha en riktigt fin fortsättning på julen.
Ha det gott däute.

onsdag, december 24, 2008

Julafton

Jag önskar er alla som tittar in en riktigt skön och stämningsfull jul.
GOD JUL!

tisdag, december 23, 2008

Tisdagstema: Julpynt

Tisdagstemat idag är julpynt och gissa om det är pyntat hos oss. Att vi närmar oss jul syns till och med inne i badrummet. För vem sitter på dass där? ;)

Han har ju mycket att göra nu, tomten, men visst måste han väl få göra, ni vet vad, ibland?

Inte får han vara ifred heller. De där små nissarna hittar på bus emellanåt och öppnar dörren och då blir tomten så här generad.
Önskar er alla en riktigt fin jul.

måndag, december 22, 2008

Vit jul

Idag vaknade vi upp till ett vackert vinterlandskap. En hel del snö har lagt sig över vårt kvarter och det är vitt, vackert och om inte regnet kommer så får vi en vit jul. (Håller tummarna.)





Jag hoppas att julkänslan förmedlas till er som inte har det vackra vita utanför ert fönster. :)
Ha det gott därute.

söndag, december 21, 2008

Fototriss - Mina små juldetaljer

I dagens fototriss ska vi visa upp små juldetaljer. Här är mina bidrag. Ser ni vad det är? ;)

Här har ni dom i full storlek.

En av mina många gulliga små tomtar.

Min favoritljusstake från Cult Design.

Vårt "änglaspel" fast utan änglar och med mistlar i stället.
Ha en riktigt fin fjärde advent.

lördag, december 20, 2008

Dimma

Igår kväll låg dimman lätt över kvarteret. Jag satte kameran på stativet och gick ut. Utanför vårt hus står en gatlykta som var omsluten av dimman. Satte igång kameran, gjorde en del inställningar och tryckte av med fjärrkontrollen. Ville fånga det läckra med dimman runt lyktan. Men så blev det inte alls. Inställningarna var inte alls rätt utan resultatet blev så här........läckert. En gatlykta utan stolpe som verkar sväva i luften. Ett UFO ska till att landa. ;)

Med rätt inställningar blev det så här. Ljuset gör att dimman "försvinner" lite grann.

Så här såg kvarteret ut på lite avstånd. En grå lätt dimma som har lagt sig som ett tak över husen. Snö har vi men den är numera bara ett islager. Det har regnat efter snön föll och nu är allt fruset och fruktansvärt halt.
Hoppas på lite snö så det blir "mjukare" ute.
Ha det gott därute.

fredag, december 19, 2008

Fredagsfärger - Guld och silver

Till oss kommer tomten i en fantastiskt vacker vit rock med pälskantade ärmar och mycket brodyr. Ett guldfärgat rep håller ihop rocken och under den finns en vit klädsel rik på guldmönster. I ena änden av hans vackra vita luva sitter en guldbjällra som klingar när han skrattar så magen guppar, ni vet, så som tomtar gör. Hans säck är vit med guldtryck och hålls ihop av ett guldband, och ur den säcken sticker hans silverfärgade trumpet upp. Har jag riktig tur så spelar han "O, helga natt" för mig innan han drar vidare.

Det här var min tolkning av dagens temafärger. Fler hittar ni här.

Godis

Idag blir det julgodis.
Knäck, kola och ischoklad.
Då blir tandläkaren glad! ;)
Ha det gott därute.

torsdag, december 18, 2008

Det lackar mot jul.....

... och här sitter jag och slår in julklappar.
Ha det gott därute.

Blog Award

Jag har fått en fin blogaward av SysterLilli. Tack snälla du för den. Jag blir väldigt glad för att du gillar min blogg.

Denne bloggen investerer i og tror på NÆRHET- nærhet i rom, tid og forhold!
Disse bloggerne er usedvanlig sjarmerende og søte,og formålet er å finne og å være venner. De er ikke opptatt av utmerkelser og selvhevdelse. Vårt håp er at når båndene på disse utmerkelser er kuttet, vil enda flere vennskap ha forplantet seg. Vær vennlig å gi litt ekstra oppmerksomhet til disse! Gi denne utmerkelsen til åtte bloggere,som igjen må velge seg åtte nye. Inkluder denne teksten på utmerkelsen deres.

Här är de åtta härliga bloggarna jag skickar den fina awarden till utan inbördes rangordning:
I-fokus
Linda-Marie
Lissen
Nattsyrran
Proforma
A`la foto
Rubinara
Ellas inspiration

onsdag, december 17, 2008

Ordlös Onsdag - Ljus

Övriga bidrag hittar du här.

tisdag, december 16, 2008

Tisdagstema: Röd

Tisdagstemat idag är färgen Röd. Jag väljer att inte visa nåt "juligt" utan visar i stället presenten som äldsta dottern fick när hon fyllde år.
Visst ser ni vad det är? ;)



Ha det gott därute.

måndag, december 15, 2008

Snö

Så här mysigt var det i helgen när snön hade fallit. Vår tomteröda lykta hade nästan försvunnit i all snö och den är rätt stor. Det finns fortfarande snö kvar men det verkar som att varje gång det kommer snö så ska det regna därefter. Så det är halt överallt. Men om det får vara så här så kommer vi att ha en vit jul i alla fall. Hoppa att ni också får det.
Ha det gott därute.

söndag, december 14, 2008

Fototriss - Naturligt runda former

Fototriss ska idag visa naturligt runda former, ej av människan gjorda. Jag fick hämta mina bilder ur arkivet för förkylningen bör kureras idag med.

Min första bild visar ett timmerupplag. Där finns många naturligt runda trädstammar.
Nästa bild är ett ensamt litet rönnbär som klamrade sig fast i trädet.

Till sist det som behövs i vitaminväg i dagar som dessa. Den naturligt runda apelsinen.
Här hittar du fler bidrag på dagens tema.
Ha en fin 3:e advent!

lördag, december 13, 2008

Det som göms i snö

Igår slog förkylningen till hos mig. Nyser som aldrig förr, snorar och hostar och under tiden så föll snön utanför fönstren. Suget efter att komma sig ut och fota vårt vackra vinterlandskap bara växte. Men ju mer det växte desto mer växte förkylningen så det var bara att resignera och konstatera att "i morgon är jag frisk och då blir det fota av". Ja jag är långt ifrån frisk idag och ute har det vackra vinterlandskapet börja tina bort. Med plusgrader därute så droppar det från både tak och träd . Då klev jag i jacka och skor och gick ut på altanen för att hinna fånga det som fanns kvar av snön i alla fall. Och när jag står där med kameran så bestämmer sig naturen för att jag inte ska vara ute. Syrenen tycker det är kul att släppa av lite blöt snö innanför jackan. Nu tänker jag vara inne resten av dagen och kurera mig.

Vårt fågelbord dignar av snö men av mat syns inte ett spår. Hallå maken, hur går det med inköp av fågelmat? ;)

Vårt fantastiska träd som igår hade snötyngda grenar. Idag är det mest vatten som tynger dom.


Cyklarna har snöat in.

Jag önskar er alla en fin och avkopplande Lucia.
Ha det gott därute.

fredag, december 12, 2008

Fredagsfärger - Röd och vit

Vilket tacksamt tema det var idag. Färgerna ska vara röda och vita och det är precis vad jag hittade i skyltfönstret på min favoritbutik "Mias lustgård". Där finns det hur mycket snyggt som helst från Cult Design och jag formligen dreglar när jag är där. Så, kära mor, ett julklappstips från mig; Mias Lustgård! Dom har allt jag vill ha och om jag skulle få en julklapp därifrån kan jag rulla tillbaka tungan in i munnen, sluta dregla och därmed kasta haklappen. ;)

Här hittar ni fler bidrag till dagens temafärger.
Ha det gott därute.